Comandati telefonic la +40 744 700 233

Transport gratuit la comenzi de peste 1.000 RON

Idei de cadouri de casă nouă, care îmbină rafinamentul cu funcționalitatea 

A dărui este o artă deprinsă în Antichitate, perpetuată de-a lungul fiecărei epoci și adaptată specificului societății și relațiilor interumane. 

Atunci când oferi un cadou, îi comunici destinatarului emoția ce reprezintă chintesența relației dintre voi, fie că ne referim la partenerii de viață, de afaceri, la prietenii apropiați sau la membrii familiei.

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Însă, credem noi, un cadou bine ales exprimă chiar mai mult de atât; reprezintă forma concretă a unor sentimente abstracte.

În cartea sa „Arta de a oferi”, autoarea Aileen Avery scrie că „orice cadou sau act de bunătate, fie că este mare sau mic, își are originea într-un gând de a face un alt om să simtă fericirea”. Așadar, un cadou ales cu grijă poate reprezenta manifestarea unui gând îndreptat către destinatar.

În continuare, îți vom prezenta câteva informații și sfaturi utile ce te pot ajuta să alegi cele mai potrivite cadouri de casă nouă.

 • Cum alegi un cadou de casă nouă
  • Preferințele destinatarului
  • Cadoul ideal în viziunea noastră
  • Lista cu opțiuni de cadouri
  • Cadouri utile
 • Originea cadourilor de casă nouă
 • Idei de cadouri de casă nouă
 • Originile și istoria gestului de a oferi cadouri

Cum alegi un cadou de casă nouă

În Antichitate, „arta de a dărui” era interpretată în strânsă legătură cu organizarea competiţiilor, dar azi depăşeşte cu mult latura materială. Un cadou exprimă sentimente de fericire, iubire, recunoştinţă şi sprijin. 

Oferind un cadou de casă nouă ales cu grijă poți comunica cele mai sincere urări de armonie și stabilitate gazdei. De aceea, un cadou înseamnă mai mult decât un obiect oferit cu o anumită ocazie. 

Fie că alegi un obiect decorativ ce se remarcă prin eleganță și rafinament sau un accesoriu destinat pregatirii mesei realizat cu maiestrie, un cadou poartă o semnificație aparte, aceea a unui moment genuin de confort și bunăstare.

Însă, cadourile pot face o mare diferență în ceea ce privește emoțiile și sentimentele transmise prin intermediul lor. Îți poți exprima prețuirea și aprecierea pentru o persoană printr-un cadou de casa noua deosebit, din categoria premium.

În mod obișnuit, termenul este asociat obiectelor scumpe, calitative, însă semnificația acestei terminologii este mai profundă de atât și poate fi înțeleasă ca o formă de manifestare a unicității, a stilului personal și a unor experiențe memorabile a căror emoție se poate reflecta în viața de zi cu zi. 

Cadourile pot fi considerate o amintire fizică a ceea ce înseamnă pentru tine persoana căreia îi oferi darul  și, de asemenea, cadoul oferit poate fi păstrat și folosit pentru o perioadă lungă de timp.

Însă, cum alegem cadoul pentru casă nouă astfel încât să ne reprezinte și să se potrivească nevoilor și preferințelor destinatarului?

Alegerea cadoului perfect nu este întotdeauna ușoară. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi cadoul de casă nouă perfect.

Gândește-te la preferințele destinatarului

Alegerea cadoului potrivit depinde în mare măsură de persoana căreia îi oferi cadoul. Nu există un cadou perfect pentru toată lumea.

Un bun sfat este să ne consultăm cu prietenii sau membrii familiei pe care îi avem în comun despre interesele și gusturile destinatarului și despre ce ar putea avea nevoie.

Dacă nu cunoști persoanele foarte îndeaproape, poți găsi o cunoștință comună care să te ajute. Rețelele de socializare pot fi de mare ajutor în a descifra preferințele unei persoane. Imaginile, postările și elementele distribuite îți pot oferi indicii importante despre o persoană, astfel încât alegerea cadoului să fie mai ușoară.

Cum ar arăta cadoul ideal

Atunci când alegem un cadou pentru persoanele dragi, stabilirea unui buget nu reprezintă un criteriu relevant deoarece ne dorim să-i vedem fericiți. Iar pentru fericirea lor bugetul nu poate fi limitat.

Cu toate acestea, stabilirea unui buget te va ajuta să te orientezi mai bine în alegerea cadoului. Tot ceea ce cauți va trebui să se încadreze și, prin urmare, va fi un bun punct de plecare pentru a putea întocmi o listă de cadouri mult mai precisă. 

Așadar, te poți ghida după un buget orientativ pentru a alege un cadou de casă nouă, însă decizia nu va fi influențată decât de bucuria pe care cadoul ales ar putea să o aducă destinatarului.

Întocmește o listă de potențiale cadouri

O idee bună ar fi să întocmești o listă cu toate lucrurile care îți vin în minte atunci când te gândești la cadoul de casă nouă perfect.

După ce le-ai notat, încearcă să-ți personalizezi alegerea în funcție de persoana care va primi cadoul. 

Poți fi atât de original încât destinatarul să își amintească pentru totdeauna de cadoul tău. De asemenea, asigură-te că toate posibilele cadouri care îți vin în minte se încadrează în bugetul stabilit mai devreme.

Odată ce lista este făcută, efortul de a fi original este întotdeauna apreciat.

Prioritizează utilitatea unui cadou

A oferi un cadou de casă nouă ceva ce poate fi folosit în viața de zi cu zi a destinatarului poate fi extrem de apreciat.

De câte ori ai primit ceva ce nu ai folosit niciodată? Nu este prea plăcut, nu? Așadar, asigură-te că darul tău se va dovedi util, astfel încât să poată fi folosit și nu să ocupe loc în casă.

Cadourile trebuie să fie văzute ca o oportunitate perfectă de a satisface o nevoie. Poți oferi un obiect decorativ, dacă știi că destinatarul este pasionat de design interior.

De asemenea, poți  oferi cu încredere accesorii pentru pregătirea mesei, precum un set de tacâmuri, ce va fi, cu siguranță, util în casă. Acestea sunt doar câteva idei de cadouri ce satisfac o nevoie. 

Originea cadourilor de casă nouă

Arta de a oferi cadouri este la fel de veche ca și existența umană.

În Antichitate, unele cadouri erau oferite sub forma unor opere de artă menite să exprime recunoștința, aprecierea sau gândurile calde față de o persoană. Mai mult, oferirea darului reprezenta atracția principală a ocaziilor speciale sau a festivalurilor.

Cu trecerea timpului, gestul de a oferi un cadou a căpătat și un sens practic. Astfel, atunci când vizitezi o familie sau o persoană care tocmai s-a mutat într-o locuință nouă se cuvine să oferi un cadou. Acesta poate fi un obiect care să fie de folos gazdei în administrarea locuinței și a activităților specifice.

Dar dincolo de componenta practică, un cadou de casă nouă poate exprima mai mult decât utilitate.

Cu cât alegem un cadou mai rafinat, cu atât transmitem mai elegant gazdei aprecierile noastre. 

Obiectele din porțelan prețios pot fi o idee excelentă pentru un cadou de casă nouă, pe care gazda le poate folosi pentru a oferi o notă de rafinament meselor în familie.

Cadouri de casă nouă tradiționale și semnificațiile lor

Gestul de a oferi cadouri reprezintă o tradiție îndelungată, ce datează de mii de ani.

Suntem creaturi sociale care se bucură de compania celorlalți și ne exprimăm sentimentele, printre altele, oferind cadouri.

Cu toate acestea, știai că există anumite daruri ce au o semnificație specială și reprezintă o binecuvântare pentru cel care le primește? Intenția era de a-i felicita pe noii proprietari, care cu ani în urmă ar fi fost proaspăt căsătoriți și de a le umple noua casă cu urări de bine, sănătate și prosperitate.

Această practică s-a perpetuat de la o generație la alta, de câteva sute de ani.

Dar care este simbolistica acestor mici cadouri tradiționale de casă nouă? Iată câteva daruri care transmit un mesaj specific gazdei.

 • Pâine: pentru a aduce prosperitate și belșug în casă;
 • Sare: pentru a ura gazdei ca viața să aibă mereu gust;
 • Vin: pentru a ura gazdei ca buna dispoziție și prosperitatea să domnească veșnic în casă;
 • Miere: pentru a ura gazdei să se bucure mereu de dulceața vieții;
 • Mătură: pentru a îndepărta răul și ghinionul;
 • Monede: pentru a purta noroc gazdei;
 • Lumânare: pentru a ura gazdelor să trăiască în lumină și armonie;
 • Ulei de măsline: pentru a ura gazdei să fie binecuvântată cu sănătate și bunăstare;
 • Lemn: simbolizează stabilitate și pace; 
 • Plantă de apartament: transmite următorul mesaj gazdei -„Fie ca locuința ta să aibă mereu viață”.

Cu timpul, alegerea cadoului a fost adaptată evoluției societății și culturii. Însă componenta tradițională cu simbolistica specifică poate rămâne o constantă a cadoului de casă nouă.

Lumânările ambientale reprezintă o alegere inspirată și transmit în continuare tradiționalele urări de fericire și armonie în casă. Colecția de lumanari parfumate cu design modern si arome imbietoare pe care o propune brandul francez de lux Lalique oferă încăperilor un plus de eleganță și îți poartă simțurile în locuri minunate. 

De asemenea, poți transmite gazdei urările tradiționale oferind, alături de elementele simbolice, și un accesoriu modern și elegant ce are legătură cu darul simbolic.

De exemplu, poți oferi alături de sticla de vin și un decantor sau desfăcător elegant, iar alături de ulei sau sare o olivieră elegantă. 

Sugestii și idei de cadouri tradiționale

Deși cuvântul tradițional ne duce cu gândul la obiecte și alimente de bază, folclorice, trebuie să știi că și cadourile tradiționale pot îmbrăca o haină prețioasă fără a-și pierde din semnificație.

Poți adapta darul tradițional și a-l aduce în zona luxury, pentru a transmite alături de urările tradiționale, bunăstare și eleganță și a da o notă personală cadoului.

 • Idei de cadouri de casă nouă din lemn: o lingură de lemn, un rulou, o placă de tăiat sau accesorii de bucătărie pe care le vei folosi cu drag pentru a pregăti mesele festive.
 • Idei de cadouri de casă nouă pentru a oferi monede: alege un vide poche în care poți așeza o monedă veche, pe care o găsești la o casă de amanet.
 • Idei de casă nouă pentru a oferi vin: o sticlă de vin și un set prețios de pahare de cristal sau un decantor elegant din porțelan. În colecția Medusa Lumiere, propusă în cadrul colaborării a două branduri renumite, respectiv Versace și Rosenthal, vei găsi seturi deosebite de pahare de cristal, demne de un cadou premium.
 • Idei de cadouri de casă nouă pentru a oferi lumânări: lumânările ambientale sunt cadouri potrivite pentru casă nouă. Contribuie la crearea unui ambient plăcut, sunt elegante și te pot purta cu simțurile în cele mai interesante destinații.

Idei de cadouri de casă nouă

De la magazinele online la cele fizice, există o multitudine de opțiuni pentru a cumpăra cadouri în funcție de buget și de ocazie.

Atunci când alegi un cadou pentru cei dragi încearcă să depășești componenta practică și adaugă o notă personală cadoului și, de ce nu, un plus de calitate și rafinament.

Alege acele cadouri care transmit că mintea, corpul și sufletul nostru sunt prețioase și este perfect normal ca, din când în când, să ne răsfățăm înconjurându-ne de lucruri deosebite, ce încântă simțurile și privirea.

Un cadou de casă nouă ales cu grijă poate contribui la instalarea unei stări de spirit pozitive. Aceasta pentru că simțurile au un rol important asupra modului în care înțelegem experiențele memorabile.

Momentul savurării unei cafele aromate într-un restaurant de lux poate fi retrăit în confortul casei tale. În colecția My House – The Art of Living vei găsi seturi unice de cesti pentru cafea, ce vor aduce experiența luxuriantă a Parisului în propriul living.

Cadouri de casă nouă simbolice

Atunci când oferi un dar de casă nouă îți dorești să comunici destinatarului sentimente de armonie, pace, stabilitate și împlinire.

Cadoul de casă nouă potrivit poate transmite mai mult decât satisfacerea unei nevoi ce ține de îngrijirea locuinței.

Un cadou simbolic poate consta într-un obiect decorativ cu motive deosebite sau o ramă foto elegantă care oferă gazdei ocazia de a surprinde într-o fotografie un moment memorabil și a-l retrăi ori de câte ori privește ilustrația.

Poți alege un model din gama de rame foto argintate a brandului Christofle, renumit pentru experiența de peste 200 de ani în măiestria rafinată a metalelor prețioase.

Un cadou simbolic este extrem de potrivit atunci când ești în lipsă de idei, însă îți dorești să transmiți cele mai calde și sincere urări destinatarului. 

Cadou de casă nouă pentru cupluri

Nunta reprezintă un important moment din viața unui cuplu tânăr. Un eveniment pe care cei doi îl planuiesc cu emoție și pe care îl petrec înconjurați de oameni dragi.

În cadrul acestui eveniment unic, fiecare mireasă își dorește să strălucească, să fie elegantă și să ofere invitaților o seară de neuitat.

De la meniuri la vestimentație și decor, întregul eveniment organizat în cinstea celor doi miri spune o poveste. O poveste despre prinți și prințese, despre eleganță și rafinament, despre emoții și sentimente. Un astfel de moment merită retrăit în fiecare zi de către proaspătul cuplu.

În acest context, prin alegerea cadoului potrivit de casă nouă, poți oferi proaspetei familii prilejul de a retrăi în fiecare zi eleganța și candoarea momentului nunții. 

Produsele din gama de porțelanuri Rosenthal reprezintă cadouri de un rafinament aparte, ce vor completa armonios mesele în familie.

Experiența produselor din categoria luxury ne poartă într-o călătorie neobișnuită.

Putem experimenta liniștea, calmul, distanța, precum și disponibilitatea și atenția. Ne poate face să  conștientizăm experiențele cu adevărat personale. 

Imaginează-ți, deci, ce bucurie poți aduce pe chipul persoanelor dragi atunci când proiectezi aceleași trăiri asupra lor, oferindu-le un cadou deosebit.

Cadou de casă nouă pentru prieteni

Un moment memorabil poate însemna să petreci timp de calitate cu prietenii și să le poți oferi o experiență inedită.

Un set de tacâmuri premium va completa perfect amenajarea mesei festive, în jurul căreia vă adunați cu drag ori de câte ori celebrați un eveniment. Din colecțiile brandului italian Sambonet poți alege seturi de tacamuri argintate lucrate cu măiestrie, perfecte pentru a fi oferite prietenilor apropiați și a le transmite cele mai sincere gânduri de armonie și prosperitate în noua locuință.

Originile și istoria gestului de a oferi cadouri

A oferi un cadou este un gest vechi de când lumea. La propriu.

Experții în antropologie sunt de părere că a oferi cadouri a reprezentat întotdeauna un aspect important al comportamentului uman, a cărui primă semnificație era de manifestare a abilităților pentru a impresiona potențialii parteneri.

De asemenea, istoria relevă natura reciprocă a gestului de a oferi cadouri. Motivul pentru care oferim un cadou cuiva care ne-a oferit unul este înrădăcinat în instinctele noastre de bază.

Gestul de a oferi cadouri era, de asemenea, înțeles ca un simbol al statutului, atunci când liderii de triburi sau clanuri își arătau aprecierea pentru contribuțiile celor care aveau merite deosebite în lupte sau alte activități specifice.

Fie că era vorba de o piatră cu o formă neobișnuită, de scoarța unui copac sau de un alt obiect de origine naturală, gestul de a oferi cadouri a fost, cu siguranță, un comportament comun cu mult înainte de apariția civilizației avansate de astăzi.

Pe măsură ce s-au dezvoltat uneltele, cadourile au devenit mai elaborate.

Pietrele au fost aranjate sub formă de coliere și puteau fi cu ușurință expuse la gât de către destinatarul cadoului.

De asemenea, au început să fie confecționate din ce în ce mai multe obiecte ce puteau fi oferite drept cadou.

Mai târziu, în timpul erei egiptene, cadourile au fost oferite mai ales faraonilor, care au construit piramide masive pentru a-și depozita bogăția și a se bucura de ea în viața de apoi. 

Pe vremea romanilor, oamenii își ofereau reciproc mici cadouri pentru a le purta noroc, obicei ce a durat secole întregi și a influențat mai târziu civilizația occidentală.

Astfel de semne de noroc erau folosite ca daruri pentru a arăta aprecierea și loialitatea, ceea ce se întâmplă și astăzi.

În Epoca Medievală, cadourile erau folosite pentru a beneficia de o favoare din partea regelui sau pentru a arăta loialitate în timp de război. De asemenea, cadourile personale de logodnă erau oferite ca zestre și variau de la monede la metale prețioase și până la turme de animale.

În multe culturi, zestrea și alte expresii similare există și astăzi.

În prezent, oferirea de cadouri face încă parte din cultura noastră de zi cu zi, definește cine suntem și mesajul pe care dorim să-l transmitem prin darul nostru.

Cadourile sunt oferite cu diferite ocazii și sărbători și reprezintă o metodă elegantă prin care exprimăm ce simțim față de ceilalți.

Psihologia gestului de a oferi cadouri

Bucuria de a dărui și emoția deschiderii unui cadou sunt comparabile momentului în care te îndrăgostești la prima vedere și te cuprinde o stare de bine inexplicabilă, dar atât de plăcută. 

În ceea ce privește gestul de a oferi un cadou, trebuie să știi că și cadourile pe care le alegi spun ceva despre tine. Ele reprezintă emoții sincere prin care îți poți arăta recunoștința, iubirea, stima față de destinatar și care poartă amprenta individuală a celui ce oferă cadoul.

De aceea ne referim la gestul de a dărui un cadou precum la „arta de a oferi cadouri”. Este vorba despre modul în care faci acea persoană specială din viața ta să privească, să simtă, să gândească și să acționeze după ce primește cadoul.

Iată câteva exemple prin care poți oferi un cadou și poți comunica destinatarului o trăire:

 • Atunci când alegi drept cadou pentru o persoană apropiată un obiect pe care l-ai mai folosit înainte și dorești ca destinatarul cadoului să experimenteze aceleași beneficii;
 • Atunci când alegi un cadou care să-i amintească destinatarului (sau să vă amintească) de un loc special pe care l-ați vizitat sau în care ați visat să mergeți împreună;
 • Atunci când alegi un cadou pentru cineva pentru că îi trezește o amintire minunată pe care ați împărtășit-o împreună;
 • Atunci când alegi un cadou ce coincide unui interes comun pe care îl împărtășești cu destinatarul; 
 • Atunci când alegi un cadou pentru că ești convins că destinatarului i-ar plăcea să aibă acest obiect și îți dorești să se bucure de ceva ce poate nu a mai experimentat până acum.

Indiferent de ocazia și motivul ce te-au determinat să alegi un cadou, în universul My House – The Art of Living, vei găsi multe idei dintre care să alegi cadoul perfect și să transmiți celor din jur o emoție autentică.

Motivul pentru care gestul de a oferi cadouri este atât de plin de satisfacții este simplu: permite oamenilor să se conecteze.

Cel care dăruiește își exprimă sentimentele și emoțiile oferind un cadou cu speranța de a le putea împărtăși cu destinatarul acestuia. La rândul său, destinatarul cadoului primește sentimentele și emoțiile și, astfel, se creează o legătură.

Stabilirea de legături cu oamenii din jurul nostru oferă sens conexiunilor interumane și, totodată, ne oferă un sentiment de satisfacție. Acest sentiment ne bucură sufletul și scoate la iveală ce e mai bun din noi.

Există o veche zicală, „Este mai bine să dăruiești decât să primești”, și are o semnificație aparte, mai ales atunci când realizăm beneficiile gestului de a dărui.

De ce este important să oferim cadouri 

Un cadou înseamnă mai mult decât a spune „La mulți ani” sau „Sărbători fericite” și a bifa o cutumă socială. Este vorba despre a arăta cât de mult prețuiești relația cu o anumită persoană.

Astăzi, gestul de a oferi cadouri este răspândit în culturile din întreaga lume, de la celebrarea zilelor de naștere, oferirea de talismane norocoase, urări de însănătoșire, demonstrarea dragostei și afecțiunii sau, pur și simplu, mulțumiri.

Cadourile sunt oferite membrilor familiei, prietenilor, colegilor și chiar vecinilor. Astfel, în mod firesc, s-au dezvoltat industrii dedicate confecționării și comercializării de cadouri, ce vin în sprijinul celor ce sunt în căutarea unui dar, oferindu-le idei.

De-a lungul anilor, a fost studiat motivul sentimentului de satisfacție pe care îl trăim atunci când oferim cadouri celor la care ținem.

Încă de la începuturile civilizației, gestul de a oferi cadouri a avut un efect recompensator. Acesta pare să fie motivul pentru care a rezistat în timp.

Iată câteva motive pentru care ne face plăcere să oferim cadouri:

 • Ne simțim fericiți. Pur și simplu, gestul de a oferi cadouri poate face o persoană să se simtă mai fericită în raport cu ea însăși, în aceeași măsură în care se simte și persoana care a primit cadoul.
 • Îmbunătățirea stării de spirit. Cercetările sugerează că oferirea de cadouri poate îmbunătăți starea de spirit a unei persoane. Dacă atunci când oferi un cadou te simți mai fericit, atunci acest lucru îți poate îmbunătăți în mod inevitabil starea de spirit.
 • O conexiune socială mai mare. Oferind un cadou nu numai că îți exprimi sentimentele, dar creezi și o legătură mai puternică cu destinatarul. Nu numai că persoana care primește cadoul se simte mai aproape de cel care îl oferă, dar și invers. Această conexiune socială înseamnă, de asemenea, o îmbunătățire a stării de spirit, precum și a fericirii generale.
 • Este un gest contagios. Când o persoană oferă cadouri, nu numai că destinatarul va deveni mai predispus să ofere, dar și cei din jurul său care observă acest act vor începe să ofere și ei. Acest lucru se datorează, în parte, eliberării de endorfine și nu numai că aduce beneficii celui care dăruiește, dar este resimțit și de cei care primesc darul, de asemenea.

Respectul față de suflet și corp poate uneori să îmbrace forma unui cadou elegant. De aceea e plăcut să fii înconjurat de lucruri frumoase; acestea ne îmbunătățesc calitatea vieții și ne oferă o stare de bucurie interioară manifestată prin grație și eleganță.

Așadar, există o latură emoțională a darurilor pe care le oferim, iar cadoul potrivit poate dezvălui întocmai acele sentimente pe care nu le poți exprima suficient de cuprinzător în cuvinte.