Comandati telefonic la +40 744 700 233

Transport gratuit la comenzi de peste 1.000 RON

Aranjarea mesei de Paște: 5 trucuri pentru un decor deosebit

Se știe că primăvara este mai ales despre frumusețe. Flori cu parfumuri îmbietoare, verdele crud al ierbii, apusurile romantice în culori incredibile – o adevărată simfonie a simțurilor. O încântare de care merită să te bucuri în fiecare secundă. 

Doar că secundele vieții tale se împart mult mai prozaic, uneori doar între revizuit liste de cumpărături și salvat imagini care îți folosesc drept inspirație. 

Moment de sinceritate: uită-te în telefon sau în laptop și spune de câte ori te-au inspirat sutele de imagini salvate. Așa credeam și noi… Unde am rămas? La idei pentru aranjarea mesei de Paște. Entuziasmul de a petrece timp alături de cei dragi în ziua de Paște este invers proporțional cu efortul de a-ți imagina decorul ideal. 

Inspiră, distanțează-te puțin de tot ceea ce înseamnă liste de cumpărături și foldere pline cu imagini și lasă-ne să te ajutăm. Suntem siguri că ai cele mai bune idei, dar sunt prea multe și ți se pare imposibil să vizualizezi cum va arăta masa de Paște. 

Îți venim în ajutor și îți prezentăm cinci trucuri pentru un decor deosebit și câteva produse premium din noua colecție de Paste de la Magmatik. După ce vei parcurge informația pe care ți-o vom oferi, totul va deveni mult mai clar.

Stabilește cromatica  

Primul pas este stabilirea culorilor de bază și a celor de contrast. De obicei, mesele de Paște sunt viu colorate, însă un aranjament neechilibrat din punct de vedere cromatic poate deveni obositor pentru ochi. Când vine vorba despre stabilirea cromaticii, motto-ul tău trebuie să fie less is more

Pentru început, alege culoarea de bază. De obicei, aceasta este culoarea mesei sau a feței de masă. Optează pentru tonuri neutre, cum ar fi gri, crem, bej sau chiar alb. Apoi, trebuie să alegi culoarea de intensitate medie. Aceasta se va regăsi în farfurii deosebite din porțelan, eventual pictate, sau în platourile cu tematică de Paște, realizate tot din porțelan. 

Nota finală este oferită de culoarea de accent, de obicei o culoare puternică, așa cum este verdele crud, portocaliul, albastrul, auriul sau argintiul. Culoarea de accent se va regăsi în mici ornamente cu specific de Paște. 

Pentru ca decorul să fie la superlativ, poți alege flori în culori puternice, așezate în vaze din portelan. Acestea vor atrage atenția tuturor și au și o semnificație aparte: bucuria revederii cu persoanele dragi. 

Calitate, nu cantitate 

Păstrând principiul less is more, vrem să îți aducem aminte de semnificația mesei de Paște. Aceasta are scopul de a-i aduce împreună pe toți cei dragi ție, pentru a petrece momente frumoase și a sărbători. De aceea, anul acesta îți propunem ceva diferit și sperăm să fie schimbarea de care aveai nevoie. 

Alege un decor de Paște luxos. Știm că primul tău gând va fi: „Stai puțin… cum adică luxos? Am un buget deja stabilit și compromisurile sunt excluse”. Îți propunem însă să redefinim împreună conceptul de lux. Un decor luxos de Paște se traduce printr-un decor calitativ, prin bun gust și bucurie. 

Luxul înseamnă folosirea unor obiecte deosebite, calitative, care vor trece testul timpului și care, ori de câte ori le vei folosi, îți vor aminti de momentele frumoase la care au fost martore. Investind în produse de lux, investești de fapt în amintiri și aduci în casa ta o parte din istoria brandurilor pentru care ai optat.

Mise en place de Paște cu obiecte de lux

Pentru decorarea mesei de Paște vei avea nevoie de câteva obiecte indispensabile, pe care ți le vom prezenta în cele ce urmează. Am selectat câteva produse din categoria dining, de la branduri de renume, ce au o tradiție impresionantă și care vor arăta excelent pe masa de Paște pe care o vei aranja cu drag pentru invitați. 

  • Pentru baza de la care vei porni aranjarea mesei, îți recomandăm o Față de masă Sateen Gold Bianco Ottico Rivolta Carmignani, realizată din 100% bumbac dublu răsucit și decorată cu broderie elegantă și rafinată:
  • Din aceeași colecție premium, îți prezentăm și un superb Set 6 șervete in Vischio JQ Bianco Ottico Rivolta Carmignani, cu rol atât decorativ, dar și practic. Invitații tăi vor remarca alegerea setului format din față de masă și șervețele și suntem siguri că, la finalul zilei, te vor ruga să le spui de unde le-ai achiziționat: 
  • Preparatele tradiționale vor arăta mai bine dacă vor fi servite dintr-un set de masă perfect pentru primăvară, ce evocă bucurie și care a fost inspirat de spectacolul de culori din natură. Se spune că prima dată „mâncăm cu privirea”, așa că un Set de masa 18 piese pentru 6 persoane Maria Pink Rose Rosenthal va oferi bucatelor tradiționale de Paște un plus de savoare și încântare vizuală: 
  • Pentru servirea băuturilor, recomandarea noastră este acest superb Set 6 Pahare vin alb Heritage Dynasty Rosenthal. Întotdeauna, băuturile servite din pahare de cristal vor fi mai apreciate: 
  • Dulciurile de Paște sunt așteptate cu aceeași nerăbdare atât de cei mici, cât și de cei mari. Pentru a le servi într-un mod cât mai frumos și pentru ca masa de Paște să beneficieze de o pată de culoare atât de necesară, îți recomandăm acest Platou cu picior gold Madame PVD Sambonet: 
  • Alături de dulciurile delicioase de la masă se potrivește perfect o cafea bună sau o ciocolată caldă, dacă vor fi și copii invitați. Poți să îți încânți invitații atât cu băuturi calde delicioase, dar și cu un Set 6 Cești Espresso Cu Farfurioare Mariefleur Gris Basic Villeroy & Boch: 
  • Florile proaspete, cât mai parfumate și colorate, vor completa perfect decorul de Paște. Îți recomandăm narcise, lalele, margarete și frezii, atent așezate într-o Vază Din Porțelan 16cm Rabbit Easter 2022 Rosenthal Hutschenreuther: 

Oferă ouăle de Paște într-un mod unic 

Ouăle de Paște reprezintă preparatul principal al mesei tradiționale, având o semnificație puternică. De obicei, ouăle sunt așezate într-un bol din porțelan sau într-un coșuleț din ratan, însă vrem să îți propunem o altă modalitate de a oferi invitaților ouă de Paște. 

Vei avea nevoie de șervețele tematice, așa cum sunt aceste Șervețele Anna Paul Easter 2022 Villeroy & Boch, și, bineînțeles, de ouăle de Paște. Tot ce trebuie să faci este să împachetezi un șervețel în formă de triunghi, să pui oul în mijloc și să pui cele două colțuri ale șervețelului peste ou, ca și când ai face o fundă. Apoi, vei pune oul direct pe farfuriile din porțelan din care se va servi primul fel, pentru un decor deosebit. 

Decorațiuni ce pot deveni cadouri 

Masa de Paște nu ar fi completă fără mici decoratiuni de lux, realizate din porțelan, care să încânte privirea tuturor invitaților și care pot deveni cadouri. Da, ai citit bine! De Paște, îți recomandăm să le oferi celor dragi cadouri simbolice, și ce poate fi mai potrivit decât un obiect mic ce a fost martor al momentelor frumoase petrecute împreună? 

Sugestia noastră este acest Ou Annual Easter Edition 2022 Villeroy & Boch. Poți decora masa de Paște cu atâtea ouă câți invitați vei avea, iar la final le poți dărui mici buchete de flori decorate cu superbele ouă din porțelan. 

Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos. Pune în aplicare cele cinci trucuri pe care ți le-am recomandat pentru ca masa de Paște să arate impecabil și să fie martora celor mai frumoase momente petrecute alături de cei dragi. 

Sursa foto: Magmatik