Comandati telefonic la +40 744 700 233

Transport gratuit la comenzi de peste 1.000 RON

Idei de cadouri pentru pasionații de vinuri

Ultimele zile au fost destul de ocupate pentru tine, deoarece ești în căutarea cadoului perfect pentru… un pasionat de vinuri.

Prima idee care ți-a venit în minte a fost alegerea unor accesorii sau a unui set vinuri.

Dar sunt atât de multe și ai atât de puțin timp la dispoziție.

Probabil îți aduci aminte de anii 2000, când era mult mai simplu să alegi un cadou, deoarece opțiunile erau mai puține. 

Ți-ai făcut zeci de liste, ai căutat de nenumărate ori „cadouri vin” și inspirația pare că se lasă așteptată.

Este destul de greu să oferi cadoul perfect unui pasionat de vinuri, însă nu este imposibil. De aceea, te invităm să citești în continuare și să afli cum poți alege cadoul ideal. 

Cum alegi un cadou pentru pasionații de vin? 

Când alegi un cadou pentru pasionații de vin, contează foarte mult să cunoști gusturile acestora. Să știi daca preferă stilurile clasice, moderne sau minimaliste când vine vorba despre decorarea casei și aranjarea mesei spre exemplu. 

În cazul în care vrei să impresionezi, alege cadouri de lux, cum sunt decantoarele și paharele din cristal.

Acestea oferă o experiență deosebită în momentul servirii vinurilor, iar cunoscătorii vor aprecia cadoul.

În cele ce urmează, îți prezentăm o selecție de cadouri pentru pasionații de vinuri. 

Decantoarele: cele mai utile cadouri pentru iubitorii de vin vechi 

Decantoarele sunt utile în mod special pentru servirea vinurilor vechi, roșii. În momentul în care o astfel de sticlă de vin este desfăcută, este necesar să fie turnată întâi într-un decantor, unde va lua contact cu aerul și își va dezvolta aromele. 

Decantoarele realizate pentru vinul roșu au un fund larg și un gât îngust, iar designul se explică foarte ușor.

Vinul are nevoie să ia cât mai mult contact cu aerul, astfel că fundul decantorului este mai mare, iar gâtul îngust permite păstrarea tuturor aromelor. Îți garantăm că vei cuceri inima oricărui iubitor de vinuri roșii vechi, dacă vei alege un astfel de cadou. 

Sugestia noastră este acest Decantor Pentru Vin Divino Rosenthal. Are un design elegant, clasic, datorită căruia se va potrivi la orice masă, în orice locuință. Este de preferat să alegi decantoare cu design clasic, atemporal, care pot fi folosite mult timp de acum înainte, fără a se demoda. 

Carafele: accesorii pentru vin cadou 

Alături de decantoare, carafele reprezintă mai mult decât accesorii pentru vin cadou. Acestea sunt folosite pentru a da o notă elegantă mesei și pentru a crea o imagine unitară. 

Pasionații de vinuri știu că experiența de a servi un vin de calitate este întotdeauna completată de cele mai bune accesorii, așa cum sunt carafele din cristal, care păstrează temperatura optimă a vinului. 

Din categoria de carafe cadouri pentru iubitorii de vin, îți recomandăm un model excepțional, care va impresiona chiar și cei mai exigenți iubitori de vinuri. Este vorba despre această Carafa Tac Rosenthal

Așa cum poți observa și din imaginea de mai jos, eleganța înseamnă simplitate, detalii precise, prelucrare impecabilă – pe scurt, o carafă de lux, care va completa toate degustările de vin și mesele festive în familie sau alături de prieteni. 

Alege un set cadou special pentru vin: pahare de cristal 

Un pasionat de vinuri știe că paharele din care se servește delicioasa băutură contează foarte mult. De aceea, din colecție ar trebui să facă parte diverse seturi de pahare, potrivite pentru fiecare tip de vin. 

Paharele de vin se aleg în funcție de vinul ce urmează a fi servit și sunt concepute pentru a păstra temperatura optimă și aromele delicioase.

Spre exemplu, pentru vinul roșu, îți recomandăm acest Set 6 Pahare Vin Rosu Heritage Dynasty Rosenthal, cu un design special. 

Acest set va arăta excelent pe orice masă și cu siguranță va fi păstrat la loc de cinste.

Avantajul de a dărui astfel de pahare este faptul că ai garanția calității. Îngrijite în mod corespunzător, ele pot rezista mulți ani de acum înainte și pot deveni chiar moștenire de familie. 

Paharele din cristal sunt adevărate comori nu doar datorită valorii materiale, ci și grație amintirilor pe care le acumulează.

Acestea vor fi folosite ori de câte ori se va reuni familia sau la diverse întâlniri cu prietenii, așa că vor avea imprimate emoții. 

O frapieră pentru păstrarea temperaturii ideale 

Pentru ca vinurile să fie savurate așa cum se cuvine, este necesar să aibă temperatura ideală.

Fiecare tip de vin se servește la o anumită temperatură: unele sunt perfecte pentru o seară toridă de vară, servindu-se reci, altele sunt ideale pentru o seară de iarnă, temperatura optimă nefiind foarte scăzută. 

Vinurile își dezvăluie buchetele aromatice în funcție de temperatura de servire, așa că o frapieră va face totul mult mai ușor. 

Alege un cadou excelent pentru servirea vinului, așa cum este această superbă Frapiera Vin Linea Q Sambonet.

Având în vedere designul clasic, se potrivește în orice locuință, fără a-ți face griji dacă ai luat decizia corectă. 

Un desfăcător pentru sticle 

Tot din categoria „idei de cadouri pentru pasionații de vinuri” fac parte și desfăcătoarele pentru sticle, cu două brațe.

Un astfel de accesoriu facilitează desfacerea sticlelor și trebuie să recunoaștem că reprezintă un cadou vin excelent pentru orice pasionat. R

ecomandarea noastră este acest Desfacator Cu Doua Brate Sambonet

Este realizat din oțel inoxidabil placat cu argint, astfel că va fi o încântare de folosit și de păstrat pe masă, pentru a fi admirat. Sambonet are o istorie de peste 160 de ani și îmbină cu succes calitatea și măiestria detaliilor fine. 

O sticlă de vin cadou 

Un cadou care va fi întotdeauna apreciat este o sticlă de vin deosebit, pe care îl găsești doar în magazinele de specialitate, la crame sau poate chiar la alți colecționari.

Cunoscătorii de vinuri au preferințele lor, când vine vorba despre această băutură delicioasă, așa că ține cont de acest aspect. 

Poți opta pentru o sticlă de vin cadou rar sau de colecție, dacă este o ocazie cu adevărat specială.

Spre exemplu, dacă sticla de vin este cadou pentru soțul tău, cu ocazia aniversării căsătoriei, poți chiar să optezi pentru un vin din anul în care v-ați unit destinele. 

Dacă vrei să mergi la sigur și să alegi un vin care poate impresiona pe oricine, atunci poți opta pentru o sticlă ce provine din una dintre țările recunoscute internațional pentru vinurile excepționale.

De departe, cele mai bune vinuri sunt cele provenite din Franța, soiurile Merlot și Grenache. 

Din Italia, poți dărui un vin Sangiovese, iar din Spania, un Tempranillo.

Îndepărtata Americă de Sud se laudă cu vinuri de excepție, cum ar fi Malbec și Chardonnay din Argentina sau Cabernet din Chile.

De asemenea, o țară în care vinurile au un gust excepțional este Portugalia, recunoscută pentru Port Grapes și Alvarinho. 

Din categoria vinurilor de colecție, rare, poți alege unul dintre următoarele: 

  • Mencia (din Spania);
  • Picpoul Blanc (Franța); 
  • Grillo (Sicilia); 
  • Romorantin, unul dintre cele mai apreciate vinuri din lume, obținut dintr-un soi ce se cultivă pe o suprafață foarte mică, de 50 de hectare, în Valea Loarei (Franța). 

Acestea au fost doar câteva exemple de vinuri pe care le poți oferi unui cunoscător de vinuri. Cu ajutorul lor, succesul cadoului este garantat. 

O vizită la cramă 

Ultimul cadou de pe lista noastră este o vizită la o cramă din România sau din afara granițelor țării.

La cramă se pot degusta cele mai bune vinuri și, de asemenea, în funcție de facilitățile cramei, se poate organiza o vacanță de câteva zile. 

Ce poate fi mai potrivit pentru un pasionat de vinuri decât să petreacă un weekend sau mai multe zile aflând tot felul de lucruri interesante despre struguri, despre procesul de obținere a vinului și, bineînțeles, degustând cele mai bune vinuri?

Acestea au fost ideile noastre de cadouri pentru pasionații de vinuri și sperăm să te fi inspirat în alegerea celui mai bun dar pentru persoanele dragi din viața ta.

Sursa foto: Magmatik