Comandati telefonic la +40 744 700 233

Transport gratuit la comenzi de peste 1.000 RON

Cum să-ți sărbătorești ziua de naștere în aer liber

Mâncăruri fine, cocktailuri de vară, o locație splendidă, prieteni dragi și conversații de calitate – o petrecere aniversară este, în cele din urmă, o combinație de ingrediente, care devine unică prin ceea ce gazdele și invitații insuflă evenimentului. 

Pentru a te ajuta să organizezi o petrecere impecabilă de ziua de naștere, iată un set de detalii la care trebuie să fii atent pentru a oferi invitaților o experiență memorabilă și sofisticată într-un cadru natural.

  • Zilele de naștere – planificarea evenimentului
  • Decorul festiv și detaliile de efect
  • Pregătirea meniului – private chef pentru un eveniment deosebit

Zilele de naștere – planificarea evenimentului 

Planificarea va face ca evenimentul să fie mult mai ușor de organizat. Apelează la liste pentru fiecare etapă a evenimentului și acordă suficient timp fiecărui detaliu, de la decorarea mesei la decorul ambiental sau felurile de mâncare ce vor fi servite invitaților.

Astfel, vei minimiza astfel orice risc ca lucrurile să nu meargă așa cum ți-ai propus.

Cu două săptămâni înainte

Stabilește lista de invitați și treci în revistă accesoriile necesare pentru pregătirea mesei.

Dacă numărul invitaților depășește numărul tacâmurilor dintr-un set, va fi nevoie de o sesiune de shopping, pentru a-ți dota bufetul cu un set nou de tacâmuri, pe care să îl poți inaugura cu ocazia evenimentului.

Alege un set se tacamuri de lux din gama Malmaison Christofle pentru a completa rafinamentul evenimentului. 

De asemenea, tot cu două săptămâni înainte, ar fi recomandat să trimiți invitațiile pentru a anunța din timp oamenii când e ziua ta de naștere sau când o vei sărbători.

Gândește-te la atmosfera și decorul pe care le dorești pentru această aniversare în aer liber și comandă invitații care să conțină elemente din aceeași poveste. 

Cu o săptămână înainte

După ce ai primit confirmările de la invitați, asigură-te că ai luat cunoștință și de restricțiile lor alimentare. În funcție de acestea, planifică meniul, ținând cont de ingredientele de sezon.

Ține cont însă și de felurile de mâncare ce pot fi pregătite cu o zi înainte de petrecere, dar și de acelea care necesită mai mult timp pentru a fi preparate.

Gândește-te la modul în care dorești ca farfuriile să arate atunci când vor fi servite și asigură-te că incluzi orice detalii ce țin de servirea mesei; farfurii sau garnituri speciale de care vei avea nevoie pentru a crea un anumit decor în farfurie.

Stabilește elementele de decor ce se vor afla pe masă, ținând cont de locație și de meniul servit. 

Achiziționează lumânările și orice alt decor, cu excepția florilor, pe care le vei dori pentru eveniment.

Cu două zile înainte

Cumpără toate ingredientele pentru cină.

Cumpără vinul și orice alte băuturi pe care le vei servi și asigură-te că ai un desfăcător bun și seturi de pahare de whisky, vin și pahare pentru cocktailuri, demne de un eveniment de o eleganță aparte.

Cumpără gheață pentru cocktailuri.

Cu o zi înainte

Pregătește felurile principale de mâncare, inclusiv desertul.

Dacă alegi să apelezi la un bucătar privat care să se ocupe de meniu, invită-l să pregătească felurile principale și stabiliți împreună ordinea servirii felurilor de mâncare.

Cheamă firma de curățenie și apoi pe cei ce se vor ocupa de decor. Chiar dacă evenimentul se va desfășura în aer liber, vrei să te asiguri că și restul locuinței va arăta impecabil, nu doar terasa și grădina.

Cumpără florile sau alte elemente naturale ce vor decora masa și pune-le în vaze.

În ziua evenimentului

Urmează exemplul bucătarilor profesioniști și pregătește un mise en place, așezând toate ingredientele, sosurile și garniturile de care vei avea nevoie pentru a prepara mâncărurile.

Sosierele din portelan de la brandul german Rosenthal se vor integra perfect în decorul elegant al mesei.

Aliniază boluri mici și umple-le cu tot ce vei avea nevoie.

Pregătește ultimele feluri de mâncare.

Aranjează masa și ocupă-te de decorațiuni. Șervetele, tacâmurile, paharele și lumânările ar trebui să fie așezate în acest moment.

Cu două ore înainte

Aranjează toate preparatele pe masa din bucătărie, pregătite pentru a fi servite. 

Pregătește băuturile și gustările pentru sosirea oaspeților. Poate fi vorba despre un vin ușor sau un aperitiv și câteva crochete sau miniprăjituri.

Pune pe masă sticlele de apă.

Îmbracă-te pentru eveniment.

Dacă evenimentul începe spre seară, aprinde lumânările și ghirlanda luminoasă ce încadrează decorul și pregătește primul playlist.

Bea un pahar de vin sau ia-ți un moment pentru tine, astfel încât să fii relaxat când sosesc invitații.

Decorul festiv și detaliile de efect

Zilele de naștere sunt ocazii perfecte pentru a te bucura de prezența rudelor și prietenilor pe care nu îi vezi prea des și a le oferi o după-amiază specială în cadrul unui eveniment în aer liber.

O gazdă bună este bine organizată și se va ocupa de micile detalii ale evenimentului pentru a-și încânta oaspeții. Va servi un meniu cu mâncărurile preferate ale invitaților și va decora cu mult bun gust locul evenimentului.

Eleganța constă în detalii. Poate crezi că doar tu le vei observa, dar atenția acordată lucrurilor mărunte pune în valoare un stil.

Florile proaspete pot face ca o masă cu design simplist să fie elegantă, dar dacă le așezi cu nepăsare în orice vază, mai bine nu. 

Alege, în schimb, câteva mini vaze deosebite din porțelan pe care să le poziționezi din loc în loc pe masă. Așează în ele câte un trandafir alb sau câteva flori de câmp delicate.

Cartonașe pentru identificarea locurilor, o tăbliță cu meniul serii, un set de accesorii deosebite pentru servirea mesei, un element surpriză de divertisment sunt detalii pe care invitații le vor aprecia și care vor crea un eveniment memorabil. 

Cum aranjezi masa festivă în aer liber

Fiind vorba despre o petrecere în aer liber, te vei putea folosi de elemente naturale pentru a crea un decor elegant.

Nu este nevoie să reconfigurezi grădina pentru a organiza evenimentul, ci poți adapta decorul la spațiul existent, optând pentru detalii decorative ce emană eleganță.

Părerea unui specialist în decorațiuni ți-ar putea fi de mare ajutor și, de asemenea, poți închiria câteva elemente decorative de efect precum:

  • panouri florale;
  • photo corner;
  • băncuțe;
  • arcade boho.

Pentru aranjarea mesei alege câteva obiecte care să completeze cadrul natural, precum:

Cine spune că eleganța albului poate fi folosită doar pentru o nuntă? Albul este elegant indiferent de context, chiar și zilele de naștere pot avea o tematică „elegant white”.

Mai mult, albul este extrem de potrivit într-un cadru natural, îmbinându-se perfect cu nuanțele de verde.

Detaliile superbe care se regăsesc în cadrul unui eveniment marcat de eleganța albului în aer liber sunt de poveste!

Doar uitându-te la fotografii, aproape că poți simți cum servetele fine îți alunecă printre degete, poți gusta glazura pufoasă a brioșelor și poți auzi râsetele vesele ale invitaților.

Toate acestea în timp ce soarele se strecoară printre petalele trandafirilor albi ce decorează masa festivă.

Multe idei pot fi puse în practică cu ocazia unei petreceri aniversare cu tematica „elegant white”, dar iată câteva elemente de decor pe care mai mult ca sigur nu vrei să le ratezi:

  • Invitație plasată într-un plic cu o superbă textură glazurată;
  • Aranjamente florale preponderent albe, alături de elemente vegetale;
  • Tort cu glazură alb-sidef;
  • Un desert deosebit acoperit cu flori;
  • Lumânări așezate în sfesnice deosebite;
  • Fețe de masă împodobite cu detalii din petale albe;
  • Lumânări ambientale în suporturi alb-crem;
  • Felinare suspendate cu lumânări albe.

Muzica

Fără muzică, un eveniment poate părea mai mult o ședință, așa că pregătește un playlist în ton cu evenimentul și creează atmosfera destinsă specifică unei aniversări.

Atunci când pregătești lista de redare, asigură-te că incluzi suficiente piese astfel încât să acopere tot evenimentul. 

Pregătește, de asemenea, și un playlist mai antrenant în caz că atmosfera se va destinde atât de mult încât invitații vor dori să își dezmorțească picioarele dansând.

Zilele de naștere se pot oricând transforma în petreceri de pomină, de care îți vei aminti cu drag peste ani.

Păstrează o linie melodică blândă și armonioasă în timpul mesei. Apoi apoi crește ușor volumul și dă play melodiilor ceva mai ritmate, dacă plănuiești și un moment de dans.

De asemenea, ai la dispoziție o variantă mai ușoară de a asigura muzica pentru eveniment.

Setează Spotify pe un canal preferat și lasă ritmurile să te surprindă, în timp ce te bucuri de conversațiile cu prietenii. 

Aperitivele

Zilele de naștere nu pot fi complete fără o masă delicioasă, așa că nu neglija meniul.

Indiferent dacă petrecerea are loc ziua sau spre seară, dacă se desfășoară în aer liber sau în interior, un meniu adaptat evenimentului și câteva gustări vor completa atmosfera festivă.

De obicei, întregul eveniment poate fi planificat în funcție de organizarea și servirea mesei, așadar, stabilirea meniului este un element important al evenimentului.

Pentru început, până la sosirea tuturor invitaților este recomandat să pregătești o gustare, astfel încât cei care se află deja la masă să poată servi un aperitiv. Poți opta pentru:

  • un platou de brânzeturi;
  • un platou de crudități;
  • aperitive asiatice.

Pentru că prezentarea este extrem de importantă, nu uita să pregătești câteva platouri elegante din portelan, farfurii pentru aperitive din colecția Hermes, pentru a oferi un plus de eleganță.

De asemenea, poți opta și pentru un meniu de sosuri, pe care le vei așeza pe masă în recipiente deosebite.

Dacă te întrebi ce să faci de ziua de naștere pentru a-ți surprinde invitații, iată o idee deosebită: poți pregăti  un moment prețios de servire a ceaiului. Un astfel de moment dă o notă elegantă, boemă evenimentului. 

Vorbește-le invitaților despre ceaiul ales, despre istoria sa și cel mai important, oferă o prezentare pe măsură, utilizând un set din portelan de servire a ceaiului, precum cel din colecția Medusa Red.

Cocktailuri 

Sărbătorește cu stil și amenajează un minibar de unde invitații să poată servi câteva cocktailuri clasice precum margarita, martini sau sangria.

Optează pentru o prezentare deosebită și pregătește cocktailurile în boluri speciale sau în carafe elegante, din care fiecare invitat se poate servi.

Vrei să impresionezi invitații la capitolul cocktailuri? Toată lumea cunoaște rețetele clasice de margarita sau tequila sunrise. Dar cu ocazia unui eveniment deosebit poți duce petrecerea la alt nivel.

Poți căuta rețete de cocktailuri de lux care au un gust incredibil și care vor face senzație printre invitați

Îi poți surprinde, de asemenea, cu două-trei rețete de cocktailuri clasice din anii 1900, preparate cu lichioruri de lux. 

Iată câteva rețete fancy de cocktailuri pe care invitații le vor savura cu plăcere admirând apusul și bucurându-se de adierea caldă a verii:

Pisco Sour

Când ai nevoie de o băutură de lux, nimic nu se compară cu un Pisco Sour!

Felul în care pisco se îmbină cu lămâia verde face ca această băutură să fie luminoasă, delicată și magică.

Vrei să adaugi o notă de eleganță?

Desenează inițiala invitatului cu bitter de cocktail pe spuma de deasupra.

Ingrediente:

  • Pisco
  • Suc de lime
  • Sirop simplu
  • Albuș de ou.

Boulevardier

Boulevardier este un cocktail clasic inventat în anii 1920. Această băutură de lux este varianta îmbunătățită a unui Negroni, înlocuind ginul cu whisky. Dulceața bourbonului echilibrează perfect aroma bogată.

Ingrediente:

  • Bourbon
  • Vermut dulce
  • Campari

The Corpse Reviver 

The Corpse Reviver este un cocktail de lux din anii 1930, cu un nume amuzant dat de tăria combinației de băuturi.

Aceasta este o băutură elegantă, simplu de preparat, care impresionează întotdeauna oaspeții.

Este un cocktail acrișor și acidulat, cu o notă de lemn dulce pe final.

Ingrediente:

  • Gin
  • Suc de lămâie
  • Cointreau
  • Vermut uscat sau Lillet Blanc
  • Absinth

Pegu Club

Iată o băutură de lux care nu poate trece neobservată: Pegu Club! Este o băutură clasică din anii 1920, inventată, după cum sugerează și numele, la Pegu Club.

Această băutură de lux este sofisticată și răcoritoare, cu un gust final de citrice și plante.

Ingrediente:

  • Gin
  • Triplu sec
  • Suc de lămâie
  • Bitter de Angostura și de portocale.

Elementul surpriză

Fie că este vorba de o cabină foto în care invitații pot face poze amuzante, de o reprezentație a unui artist de jazz sau de o întreagă masă acoperită cu deserturi delicioase, evenimentul ar trebui să aibă un element surpriză. 

Nu trebuie să fie ceva nebunesc, ci doar ceva la care nimeni nu se aștepta.

De exemplu, organizează o degustare de vinuri de Porto după cină. Iar pentru ca experiența să fie una memorabilă, acordă atenție detaliilor și alege un decantor din portelan și un set deosebit de pahare din care invitații să deguste vinul.

Elementul surpriză este unul dintre lucrurile despre care invitații tăi vor vorbi și își vor aminti cu drag, așa că fii creativ!

Pregătirea meniului – private chef pentru un eveniment deosebit

Cu ocazia evenimentului, ai posibilitatea de a oferi invitaților o experiență culinară deosebită, angajând un private chef care să pregătească masa în timp real. 

Multe firme de catering au baruri de servire și bancuri mobile de preparare a mâncărurilor. Așadar, nu există niciun motiv pentru care nu ai putea face același lucru într-un cadru minunat în aer liber. 

Angajând un bucătar care să se ocupe de meniu și de prezentarea felurilor de mâncare, poți face ca petrecerea ta să fie memorabilă, în timp ce încerci diferite arome și combinații din confortul propriei case. 

În plus, poți opta și pentru contractarea de personal care să se ocupe de servire. În acest fel, poți petrece cât mai mult timp alături de invitați. 

Înainte de cină, poți discuta cu bucătarul despre meniuri și despre orice cerințe dietetice. Dacă nu ești sigur de ceea ce vor dori oaspeții tăi la masă, bucătarul îți poate oferi câteva opțiuni din care să alegi. 

În calitate de gazdă a petrecerii, există o mulțime de lucruri de luat în considerare, inclusiv cerințele dietetice și ce feluri de mâncare poți găti pentru a mulțumi toți oaspeții.

Așadar, când e ziua ta de naștere ar trebui să te bucuri mai mult de invitați și de eveniment și să lași meniurile în grija unui bucătar privat care să creeze feluri de mâncare despre care invitații vor vorbi mult timp după eveniment.

În acest fel, poți fi un oaspete la propria petrecere, în timp ce socializezi cu familia și cu prietenii. În plus, te poți bucura și de o cină proaspătă pe loc.