Comandati telefonic la +40 744 700 233

Transport gratuit la comenzi de peste 1.000 RON

Surprinde-ți persoana iubită cu o cină romantică la lumina lumânării

Seara la care visezi de ceva timp se apropie cu pași repezi. Va fi o seară specială, deoarece vei organiza o cină romantică pentru persoana iubită.

Ai pus la punct toate detaliile, însă pare că lipsește ceva.

Brusc, pe ultima sută de metri, te răzgândești. 

Nu mai ai inspirație pentru decorarea mesei și nici pentru alegerea preparatelor.

Nu trebuie să îți faci griji! Citește în continuare și află cum poți decora masa pentru o cină romantică acasă, la lumina lumânărilor.

Cum decorezi masa pentru o cină romantică acasă?

O cină romantică este o ocazie specială, ce merită sărbătorită cu mâncare delicioasă.

În ceea ce privește decorarea mesei, îți recomandăm să eviți crearea unui aranjament foarte încărcat.

Este suficient să optezi pentru o față de masă din bumbac, șervete asortate, o vază pentru flori și sfeșnice pentru lumânări. 

Chiar dacă veți lua cina acasă, mereu poți aduce în prim-plan elemente surprinzătoare, care să alunge monotonia și care să surprindă persoana iubită.  

Începe prin a alege o față de masă delicată și elegantă, realizată din bumbac. Aceasta va schimba total aspectul mesei pe care vei începe să așezi preparatele și decorațiunile.

Chiar dacă este o cină romantică și te gândești la alte culori pentru fața de masă, recomandarea noastră este să alegi una simplă, dar de efect. 

Spre exemplu, poți opta pentru o superbă fata de masa Sateen Gold Bianco Ottico Rivolta Carmignani. Aceasta are o broderie elegantă și rafinată și este realizată din bumbac dublu răsucit, fiind fabricată în Italia. 

Pentru a se potrivi cu fața de masă, opteză și pentru un set de 6 servete In Vischio Jq Bianco Ottico Rivolta Carmignani pentru a completa perfect tot aranjamentul. 

Având în vedere că alegi o față de masă simplă, poți decora cu ajutorul câtorva petale de trandafiri. 

Optează pentru petale de trandafiri roșii, pe care să le presari din loc în loc pe masă, după ce ai așezat setul de masă, paharele și restul decorațiunilor. Ai grijă să nu exagerezi cu numărul de petale presărate: less is more

Alegerea setului de masă 

Pentru crearea unei atmosfere romantice, vei avea nevoie și de un set de masă de lux, realizat din porțelan.

Dacă nu ai deja unul în casă, îți recomandăm să îl alegi un set de masa – 18 piese pentru 6 persoane TAC Skin Gold Rosenthal. 

Îți va fi util nu doar pentru cina romantică pe care o planifici de ceva timp, ci și pentru momentele pe care le vei petrece alături de prieteni sau de familie, la diverse ocazii. 

Pentru ca tacâmurile să se asorteze cu fața de masă și cu setul de porțelan, îți recomandăm acest set de 24 tacamuri Inox Pvd Rock Antique Sambonet – Champagne. Sunt simple, elegante și de efect. 

Paharele joacă un rol important la o cină romantică. În funcție de preferințele voastre și de preparate, poți servi șampanie sau vin roșu.

În acest sens, îți recomandăm un pahar de sampanie Arabesque Rosenthal Versace sau un pahar de vin roșu Marco Polo Rosenthal Versace. Nu-i așa că arată superb? 

O vază deosebită pentru o cină romantică 

Din categoria decorațiunilor pentru masă, nu trebuie să uiți de vază. Pentru o cină romantică, este recomandat să alegi trandafiri roșii, naturali, pe care să îi așezi într-o vază din cristal.

Alege o vază joasă, care să vă permită amândurora să admirați florile și să simțiți parfumul lor discret. 

O decorațiune pe care ți-o recomandăm pentru decorarea mesei este această vaza de cristal Elves Lalique – Clear.

Are înălțimea ideală pentru a fi așezată pe o masă festivă și datorită designului elegant și discret, se va integra perfect în aproape orice decor ai alege. 

Lumânări și sfeșnice

Ce ar fi o cină romantică acasă fără lumânări? Atmosfera este foarte importantă și îți recomandăm ca iluminatul camerei să se realizeze cu ajutorul lumânărilor simple, albe, așezate în sfeșnice deosebite. 

Lumina lumânărilor este una discretă, intimă și nimic nu se poate compara cu aceasta.

Preparatele par mai apetisante dacă sunt servite la lumina lumânărilor, conversațiile sunt mai savuroase și privirile pline de dragoste se observă mai bine, chiar dacă este o lumină difuză. 

Îți recomandăm să nu optezi pentru lumânări parfumate, deoarece vei distrage atenția de la alte miresme, cum ar fi ale preparatelor sau chiar ale florilor. Pe cât posibil, alege arome naturale pentru decorarea mesei. 

Concentrează-te pe flori cu arome discrete, iar dacă îți dorești neapărat, pune în cameră un parfum natural, dar cât mai departe de masă. 

Pentru a crea armonie între toate elementele ce vor decora masa, îți recomandăm să alegi minimum două sfeșnice, cum este acesta: Sfesnic Cristal Midas Rosenthal.

Este simplu și elegant și se va integra perfect în decorul pe care îl vei crea pentru a celebra dragostea. 

Poți opta și pentru un sfeșnic deosebit, ce poate susține mai multe lumânări, așa cum este acest model: Sfesnic Argintat 5 Brate Trianon Christofle.

Având în vedere complexitatea modelului și eleganța sa aparte, îți recomandăm să îl folosești la cinele romantice deosebite, organizate pentru a sărbători un anumit eveniment important din viața de cuplu. 

Dacă amândurora vă plac lumânările parfumate și nu vă deranjează ca mirosul acestora să se simtă mai puternic, atunci poți alege o lumanare parfumata Amphora Noir Lampe Berger. Aceasta are un parfum aparte, o combinație interesantă de smochin, iris și lemn de santal. 

Rețete pentru o cină romantică

Este important să îți dăm și câteva idei de rețete pentru cina pe care o vei organiza, însă reține că totul depinde de gusturile voastre și de anotimp. Cu toate acestea, sunt câteva rețete universale care nu te vor dezamăgi și care se pot integra perfect într-o cină alături de persoana iubită. 

În primul rând, îți recomandăm pastele. Acestea se prepară rapid, sunt delicioase, se digeră ușor, astfel că pot fi incluse și la cină și pot fi servite alături de cel mai bun vin. 

Optează pentru spaghete carbonara servite alături de un pahar de vin roșu sau de spaghete cu fructe de mare, la care să servești un pahar de vin alb. 

Tot pentru cină este recomandat și peștele, iar ca mod de preparare îți recomandăm cuptorul. Servește-l alături de legume al dente și un pahar de vin alb și îți garantăm că va fi o cină reușită. 

Ca desert, cel mai simplu este să prepari ceva pe bază de ciocolată, cum este lava cake. Acest desert poate fi servit ca atare sau alături de o cupă de înghețată de vanilie. 

Sperăm ca aceste informații să îți fie de folos pentru a organiza cea mai frumoasă cină romantică. 

Sursa foto: Magmatik