Comandati telefonic la +40 744 700 233

Transport gratuit la comenzi de peste 1.000 RON

Eticheta unui cocktail party reușit la tine acasă

Reușita unui cocktail party la tine acasă este determinată de cât de multă atenție acorzi detaliilor și experienței oferite.

Pentru că ești amfitrionul petrecerii, ai flexibilitatea să personalizezi evenimentul după propria estetică și să oferi momente de neuitat grupului de prieteni sau colegi invitați.

Poți să fii sigur că intenția nu va trece neobservată, iar cei dragi vor simți entuziasmul planificării și căldura cu care îi primești.

Acestea fiind spuse, un cocktail party poate fi pe cât de simplu sau complex îți dorești.

Fie că este vorba de un eveniment programat din timp sau un moment de spontaneitate, în urma căruia stabilești că party-ul din weekend se va organiza la tine acasă, ideal ar fi să începi prin a-ți răspunde la câteva întrebări care să te ajute să planifici o seară reușită:

  • Cât timp și efort ești dispus să investești pentru cei care vor trece pragul locuinței tale?
  • Câți invitați vei avea?
  • Cât de formal îți dorești să fie evenimentul?
  • Vrei un dress code care respectă standardele impuse de o ținută de cocktail clasică?
  • Îți dorești să propui o tematică specială?
  • Ce gustări vei servi?
  • Ce băuturi vei oferi invitaților?

Bineînțeles că, în calitate de gazdă și organizator, tu stabilești lista de priorități. Sfatul nostru este ca preocuparea pe care o acorzi alegerii, preparării și servirii cocktailurilor să se regăsească cât mai sus pe listă dacă vrei să îți transformi casa în noul hotspot din oraș.

Bonus: e șansa ta să devii maestru preparator al celui mai bun cocktail în casă.

Cum prepari cel mai bun cocktail în casă

Poate este o competență pe care nu ai apucat să o exersezi recent sau, dimpotrivă, pasiunea care a fost catalizatorul petrecerii. Dacă știi să faci cu îndemânare un cocktail în casă, vei fi mai mult ca sigur apreciat.

Cartea de rețete de cocktailuri 

Ai reușit să creezi ocazia perfectă și să avansezi cartea de rețete de cocktailuri de la statutul de coffee/cocktail table book, destinată în principal pentru display, la elementul de bază al petrecerii și sursa preparării celui mai bun cocktail în casă. 

Provocarea este acum să alegi dintr-o sumedenie de rețete de cocktail cu alcool pe acelea care se potrivesc party-ului tău. Cel mai important aspect de care să ții cont – preferințele invitaților.

Lista de cocktailuri celebre

Ai putea spune, fără urmă de îndoială, că ingredientul vedetă al unui cocktail party este lista de cocktailuri pe care o propui.

Știm, experimentul și improvizația îți strigă numele.

Însă dacă vrei să prepari cel mai bun cocktail în casă, stăpânește mai întâi rețetele clasice. Îți prezentăm câteva cocktailuri celebre din care să te inspiri.

Cocktail cu vodka

Dintre numeroasele rețete de cocktail cu vodka, Cosmopolitan, Moscow Mule și Bloody Mary sunt câteva opțiuni de luat în considerare când alcătuiești meniul. Vodka Soda este un alt cocktail cu vodka faimos.

Pentru că are o rețetă simplă și o listă de ingrediente foarte scurtă, reprezintă o alegere excelentă pentru prepararea unui cocktail în casă.

Cocktailuri cu tequila

Surprinde-ți invitații cu un cocktail albastru cu o consistență cremoasă. Frostbite Tequila folosește o combinație neobișnuită de ingrediente pe care cu siguranță vei dori să o încerci.

Dacă o băutură albastră nu se potrivește însă cu stilul petrecerii, poți să îți dovedești îndemânarea în prepararea celui mai bun cocktail în casă cu faimoasele Margarita și Tequila Sunrise.

Cocktailuri cu rom

Învață să prepari clasicele Daiquiri și Mojito sau mergi pe varianta Piña Colada, cel mai popular cocktail de vară, și vei face senzație printre invitați.

Mocktails

Desigur, pregătește alternative non-alcoolice cu același interes. Dacă ai deprins măiestria preparării celui mai bun cocktail în casă, adaugă în meniu și un Shirley Temple, Arnold Palmer sau Arizona Sunset.

Iar dacă vorbim de alternative fără alcool, apa și sucurile trebuie să fie în egală măsură disponibile la un cocktail party. Și cea mai simplă băutură își regăsește farmecul atunci când este servită într-un mod elegant.

Răsfață-ți invitații, alegând un set de 6 Pahare De Apa Din Cristal Graphik Christofle, care impresionează prin eleganță și rafinament.

Marchează momentul cu un cocktail personalizat

Rețetă

Dacă expresia „cocktailul casei” îți sună familiar, cel mai probabil vei fi tentat să creezi și tu un cocktail în casă după o rețetă originală. Fii totuși realist în aprecierea abilităților tale. Până la urmă, intenția nu este să devii expert în mixologie, ci să creezi un cocktail bun și un moment de care tu și invitații tăi să vă amintiți cu drag.

Denumire

Chiar dacă cocktailul serii nu va avea o rețetă originală, important este să alegi un nume specific, memorabil. Lasă-te inspirat în alegerea denumirii de un ingredient aparte, o expresie comună grupului sau un inside joke. 

Prezentare

Alege o modalitate de prezentare atractivă care să eleveze instant băutura.

Folosește fructe proaspete și flori comestibile când pregătești cocktailuri de vară și adaugă felii de fructe deshidratate și plante aromatice în celelalte băuturi din lista de cocktail de la bar.

Dacă îți dorești o servire cu stil, oferă-le invitaților băutura casei în paharele din sticlă suflată manual Longdrink Heritage Dynasty Rosenthal, care vor impresiona prin calitate și vor face ca fiecare băutură să strălucească.

Detalii subtile care setează atmosfera

Atenția la detalii va avea un impact puternic asupra celor prezenți și va crea amintiri care dăinuie.

Amintește-ți însă să abordezi pregătirile cu relaxare, altfel există riscul să te epuizezi înainte să intre invitații în casă.

Este foarte posibil să regăsești printre participanți un cunoscător de muzică care va crea playlistul ideal pentru petrecere, un povestitor inspirat care socializează cu ușurință sau prietenul cu experiență care face cel mai bun cocktail în casă. Abilitățile și bunăvoința lor îți pot veni în ajutor.

Oamenii rețin mai ușor emoțiile și senzația cu care au rămas după o întâlnire decât faptele concrete.

Primește oaspeții într-un decor accesorizat cu inspirație și îngăduie simțurilor să creeze povestea. Parfumul de casă este un detaliu subtil care poate seta atmosfera.

Alege un loc potrivit pentru Lampa Catalitica Facette Noir Maison Berger Paris, de care te vei bucura și tu mult timp după ce petrecerea se va sfârși.

Acest accesoriu decorativ este prețios prin detaliile aurii, elegante și aromele rafinate care învăluie spațiul în mod seducător. Parfumul său va rămâne amintirea unei reuniuni captivante.

Petrecerea este și pentru tine, nu doar pentru cei pe care i-ai invitat. Îți recomandăm să planifici în prealabil cele mai importante aspecte, dar asigură-te că pe durata serii ești prezent și disponibil.

I-ai adus pe cei dragi împreună și acesta este un motiv bun să te bucuri de atmosfera pe care ai reușit să o creezi.

Sursa foto: Magmatik